Üdvözöljük a


honlapján!
Tovább

A Teljesítményfokozó* Team hitvallása

Vallom, hogy minden sportoló és inaktív kliens számára - legyen az

  • amatőr- vagy élsportoló
  • sportoló gyermek
  • parasportoló
  • szenior sportoló
  • sportoló cukorbeteg
  • csapatsportok csapattagjai
  • életmódváltásra vágyó személy

van olyan étrend, amellyel az egészségi állapot megőrizhető illetve problémák esetén javítható, optimális esetben a sport- vagy munkateljesítmény támogatása mellett. Célom olyan személyre szabott, időzített étrend és étrend-kiegészítés kialakítása, amellyel a tágabb értelemben vett egyéni teljesítmény DOPPINGMENTESEN , a kliens élettani lehetőségeihez mérten úgy fokozható, hogy a klienst a lehető legkevesebb megszorítással, számára gyakorlatiasan alkalmazható ajánlásokkal támogatom. Ezt a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás sportdietetikai kötetben részben már ismertetett módszert gyakorlatilag bármely sportág (labdarúgás, lövészet, sakk!) igényeire rá tudom szabni, az egyéni szempontok figyelembevételével! Ez a lehetőség a majdnem élsportolói terheléssel élő menedzserek és minden más motivált érdeklődő számára is elérhető.

HITVALLÁSOM, HOGY SZAKMAI MUNKA SORÁN RUGALMASAN, A SZEMÉLYRE SZABOTTAN ELKÉSZÜLŐ ÉTRENDEN FELÜL SZÜKSÉG ESETÉN TUDOMÁNYOSAN MEGALAPOZOTT, KORREKT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ AJÁNLÁSOKAT ADJAK, MAXIMÁLISAN FIGYELEMBE VÉVE A DOPPINGMENTESSÉGI ELŐÍRÁSOKAT IS. SZAKMAI ETIKAI OKOKBÓL SEMMILYEN TERMÉKEKET NEM FORGALMAZOK!Munkám eredményeként a kiemelkedő sportolói teljesítmények mellett jó néhány "„csupán" testtömegüket -– testösszetételüket megfelelő irányba megváltoztató klienssel büszkélkedhetekÉvtizednél hosszabb dietetikai tapasztalattal és rengeteg továbbképzéssel a hátam mögött, magas szakmai igényességgel, hazai- és külföldi kutatások napi szintű elemzésével fejlesztve tudásomat dolgozomElhivatottan, a nemzetközi színvonalnak megfelelő elméleti és gyakorlati tudással, az 'omika (nutrigenomika, transzkriptomika stb.) tudományágakon alapuló és ezek gyakorlati megvalósításával elérhető eredmények érdekében tevékenykedek

A Teljesítményfokozó* Team tagjai

Tihanyi András


Hivatásom: dietetikus, szakértő vagyok Prevenció, közösségi egészségfejlesztés, egészségkommunikáció és Élelmezés- és táplálkozás-egészségügy szakterületen. A 2012-ben kiadott, és ötödik kiadását megérő Teljesítményfokozó sporttáplálkozás című hiánypótló könyv megálmodója és szerzője, számos sporttudományi konferencia előadója vagyok. 2003 óta foglalkozom amatőr-, verseny- és válogatott sportolókkal (köztük olimpikonokkal), sportcsapatokkal. Hosszabb ideje fennálló és akut problémákban is számos esetben gyors megoldást nyújtottak tanácsaim, győzelemre vezetve vagy rehabilitációjukban támogatva sportolóimat. Elsősorban a sportolók étrendjének és étrend-kiegészítésének, speciális problémáinak precíz, egyénre szabott megoldásával foglalkozom, a modern nemzetközi sporttudományi ismeretek alapján. Ennek eredményeképpen tudományos elismerésben részesített a szakma, azaz 2014. szeptember 20.-án a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás sportdietetikai kötet írójaként és a sportolókkal végzett sportdietetikai munka elismeréseként engem részesítettek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől "2013. év tudományos dietetikusa" díjában! Ezt a díjat, nem csak a szakma prominens képviselői, hanem orvosok (pl.: Prof. dr. Bíró György, Prof. dr. Barna Mária) is együttesen szavazzák meg. 2016. december 07-én Örömteli, kellemes meglepetés volt számomra, hogy a 2016-os XXXI. nyári olimpiai játékokhoz való, élsportoló klienseinket támogató közreműködés következtében egyéni sportolói és sportszövetségi oldalról is olimpiai jutalomra javasoltak egyénileg, amelyet a MOB is elfogadott. Nagy megtiszteltetés volt számomra a jutalomra érdemesnek tartott sportszakemberek - edzők, sportorvosok, gyógytornászok stb. - ezen körébe bekerülni! 2018. márciusában a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék táplálkozástudományi szakember MSc. képzésén szervezett sporttáplálkozás tantárgyon belül tarthattam sportdietetikai előadást "Táplálkozási terv kialakítása - A sport specifikus étrendtervezés általános szempontjai" témában. 2018-ban nagy megtiszteltetés volt, hogy felkértek a Magyarországon először elindított, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán oktatott posztgraduális, Sportdietetikus szakirányú továbbképzési szak II. félévének oktatói feladataira. Itt három tantárgynak >[Sporttáplálkozás IV. (ik: funkcionális élelmiszerek és étrend-kiegészítők helye és szerepe a sporttáplálkozásban) ; Sportág specifikus táplálkozás (ik: teljesítmény és versenysport) ; Sporttáplálkozás V. (ik: fogyatékkal élő sportolók táplálkozása)] az oktatási és vizsgáztatási feladatait láthattam el - ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy legyen hazánkban elegendő sportdietetika terén jártas szakember.Tagja vagyok:

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Vezetőségének: 2016. február 27-én az MDOSZ küldöttértekezletén megalakításra került a Sportdietetika Munkacsoport, amelynek vezetésére megválasztottak.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarájának

Személyes honlapom:
www.tihanyiandras.hu

Teljesítmény*optimalizáló étrend összeállítása

A Teljesítményfokozó* Team 2017 márciusától dolgozik a fenti felállásban. A sportolók - egészsége, teljesítménye és a kidolgozott stratégia eredményessége - valamint a szakmai megalapozottság érdekében meghatározott protokoll alapján végzi munkáját!

Munkám során figyelembe veszem a sportból esetlegesen adódó későbbi betegségeinek, egészségügyi problémáinak kivédését is.

Teljes sporttáplálkozási programunk beépíthető a látványcsapat sportágak támogatásáról szóló társasági adókedvezményt biztosító 107/2011. (VI.30.) Kormányrendelet nyújtotta pályázatba, utánpótlás-fejlesztési kategóriában, 90 százalékos támogatással. Sporttáplálkozási szűrés, tanácsadás, műszeres mérés és egyéni étrend tervezés szolgáltatásunk “dietetikai tanácsadás” címszó alatt kerülhet beírásra a pályázati anyagba.

Munkamenetem csapatoknál:

Csapatoknál minden esetben az egyéni sportolóknál felsorolt alapokat, igényeket és reális lehetőségeket figyelembe véve szabom a csapattagokra a kialakított étrendet!
Csapat esetén a feladat, létszám és igények alapján alakítom az árakat!


Munkamenetem egyéni klienseknél:

Átlagosan 10-15 vagy ezt meghaladó munkaórát foglalkozom egy sportolóval illetve a nem sportoló/nem élsportoló, de életmódváltásra vágyó kliensekkel a személyes konzultációig. Az első néhány munkaórában (telefon, email után) mérem fel, hogy mi a kívánt reális cél, ennek elérését milyen problémák (egészségi, étkezési, életmódbeli stb.) akadályozzák és ezek hogyan korrigálhatók, oldhatók meg. A sportoló útmutatásaim, magyarázataim alapján kitölt és visszaküld egy étkezési+edzési naplót valamint válaszol az egészségi állapotára vonatkozó kérdésekre. Megismert leleteinek, esetleges betegségeinek, gyógyszerszedési szükségleteinek, étkezési, edzési napi ritmusának alapos áttanulmányozása után készítek el egy a kliensre szabott étrendi és étrend-kiegészítési tervet, amelyet személyes találkozás során Vele közösen véglegesítünk.Az adatbekérést, elemzést és tervezést követően további 2-4 órában sor kerül a személyes konzultációra (ilyenkor rögzítésre kerül az úgynevezett táplálkozási anamnézis - figyelembe véve a laborleleteket, esetleges gyógyszeres orvosi terápiát, zárójelentéseket) valamint a szükség esetén (ha nincs friss és megbízható mérés) testösszetétel mérésre. Még itt a személyes konzultáción véglegesítem a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás kötet szellemiségében az egyénre szabott táplálkozási ajánlást (cél-, állapot-, anyagi lehetőség-, ízlésvilág- stb. figyelembe vételével), minta étrendet adok, megbeszéljük a felmerülő kérdéseket. Ezt kinyomtatott formában (napi időbeosztáshoz és terheléshez igazított mintanapok, ételkészítési és nyersanyagbeszerzési ajánlással) dossziéba rendezve adom át. A fenti módon személyre szabott, jellemzően 24-35 oldal közötti terjedelmű dietetikai ajánlást követően, annak gyakorlati megvalósítását megkönnyítendő az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolására további néhány órában telefonos, email-es kapcsolattartásra, távkonzultációra kerül sor. A kliensek kérdéseikkel a személyes konzultációt követően is bátran megkereshetnek, amennyiben rendszeres bejelentkezésükkel és adatközlésükkel állapotuk, haladásuk követését lehetővé teszik.Plusz szolgáltatást: ha a sportoló igényli és időben (5-10 munkanappal korábban) tájékoztat versenyének egészen precízen megadott helyéről, idejéről, körülményeiről, akkor az adott versenyre szükség esetén a korábban készült anyagai alapján módosított étrendi javaslatokat kaphat.

Segítek nyersanyag stb. beszerzési források bemutatásával is.

A konzultációs tiszteletdíjak egyénre szabottak és előre egyeztetettek:

az alap ár 60000,- HUF (+ 0% ÁFA) /kliens
ami ezt esetenként növelheti:
speciális étrend, mint allergiák fennállása, cöliákia, vegetáriánus így akár vegán étrend stb.

Számlánk természetesen előzetes egyeztetést követően elszámoltatható az azt elfogadó sportszövetségekben!
Budapesten kiszállási díj nélkül házhoz megyek.
Budapesten kívül a közlekedési és egyéb lehetőségeket figyelembe véve, előre egyeztetett költséggel (vagy költség mentesen) megyek a klienshez!

*A teljesítményfokozó szó használta a team elnevezésében és szolgáltatás leírásában kizárólag a sporttáplálkozás különböző szemléletei közül a Teljesítményfokozó sporttáplálkozás sportdietetikai kötetben ismertetett teljesítményfokozó sporttáplálkozás szemléletére utal. A teljesítményfokozó sporttáplálkozás szemléletének alkalmazása és teljesítményfokozó szó használata természetesen nem jelent automatikusan garanciát arra nézve, hogy a szolgáltatás egyénre lebontva biztosan képes a sport- vagy munkateljesítmény fokozására, ez ugyanis az adott ember aktuális, már meglévő teljesítményétől, egészségi állapotától, benne rejlő genetikai lehetőségektől és még sok más tényezőtől függ!

Kapcsolat

Bővebb, részletesebb információkért forduljon hozzám: